China: ‘Trump is een lachwekkende zielige man’

4 min read
422

BEIJING – China bijt terug na de vele aantijgingen van de aankomende president van Amerika Donald Trump. Donald Trump heeft een stormvloed van beschuldigingen aan het adres van de Chinese politieke leiders geleverd en nu slaat China terug door Trump een zielige lachwekkende onnozel figuur te noemen. 

De Chinese media zetten vol de aanval in tegen Donald Trump, zo schrijft de China Daily dat Trump er geen rekening mee houdt dat China de grootste schuldeiser is van Amerika en dat China tegen zich in het harnas jagen enkel schade zal brengen aan de Amerikaanse economie. Trump wil China importmaatregelen tot wel 45% gaan opleggen. Ook schrijft de Chinese media dat China zelf beslist of zij wel of niet de Chinese munt gaat devalueren en niet eerst toestemming gaat vragen aan Donald Trump of het wel mag.

De politieke leiders laten in het nationalistische tabloid Global Times weten dat de verschillen tussen China en Amerika na het aantreden van Donald Trump enkel zal toenemen en als Amerika importheffingen gaat opleggen China met gelijke munt zal terugbetalen en Amerikaanse bedrijven torenhoge belastingen zal gaan opleggen en mogelijk zelfs verbieden hun producten in China aan de man te brengen.

Reageer op dit onderwerp