China dreigt Amerika met maatregelen als Taiwan bij inhuldiging Trump aanwezig is

4 min read
380

BEIJING(AP) – In niet mis te verstane bewoording heeft de regering van China een beroep gedaan op Amerika om Taiwan niet uit te nodigen bij de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van Amerika aanstaande vrijdag. 

“We dringen er bij de Amerikanen op aan niet toe te staan ​dat Taiwan met een delegatie naar de inauguratie komt”, zei  woordvoerster van Buitenlandse Zaken Hua Chunying bij de dagelijkse persronde.

China ziet Taiwan als een afvallige provinie en erkent niet dat het zich als land voordoet. Afgelopen maandag vertrokken delegatieleider en voormalig premier Yu Shyi-kun samen met vertegenwoordigers van de regerende Democratische Progressieve Partij en leden van de oppositie vanuit Taiwan naar Washington om de inauguratie bij te wonen van Donald Trump.

De spanningen tussen China en Amerika zijn sterk toegenomen door uitlatingen van aankomend president Trump richting China en de toenadering richting Taiwan door Trump.

Reageer op dit onderwerp