50plus schopt voorzitter Noord-Holland uit de partij

5 min read
296

DEN HELDER – 50PLUS-voorzitter Jan Nagel heeft bevestigd dat er afscheid is genomen van de voorzitter van de provinciale afdeling van de partij, Nico Vos. Volgens het Noordhollands Dagblad is ‘belangenverstrengeling’ de reden voor de breuk.

Volgens de krant zou De Vos een schoolreisje naar het Binnenhof in Den Haag hebben georganiseerd, waar hij schoolkinderen kennis wilde laten maken met de parlementaire democratie. De kosten van het busvervoer declareerde hij bij de partij. Eén van de leerlingen die mee waren, was de kleindochter van De Vos,meldt NH Nieuws.

De voormalige voorzitter was zich van geen kwaad bewust, zo liet hij weten. “Het leek ons een goede campagne-activiteit, om aan te geven dat we er niet alleen maar voor ouderen zijn, maar ook voor kinderen.” Onacceptabel, vindt Nagel dat. “We hebben richtlijnen voor waar geld wel en niet besteed mag worden. Schoolreisjes voor je kleinkinderen kunnen wij niet financieren. We kunnen niet toestaan dat privé-uitgaven uit de partijkas betaald worden.”

Vos schrijft op zijn facebookpagina, “Gisteravond de aangetekende brief gekregen waarin het Hoofdbestuur van 50PLUS mijn lidmaatschap om hen moverende redenen opzegt. Dat houdt natuurlijk meteen in dat ik geen voorzitter meer ben van de afdeling Noord Holland en de Commissie TalentScouten en Ontwikkelen. Het mag duidelijk zijn dat ik het met de redenen niet eens ben en hier tegen in beroep ga. Daarom doe ik verder even geen uitspraken hierover. Ik heb vertrouwen in de commissie van beroep van 50PLUS en de mij bijstaande leden.

Reageer op dit onderwerp