Rutte: ‘bevalt je het hier niet, ga dan weg’

4 min read
323

DEN HAAG – Harde taal van premier Rutte in een interview met het AD. In het interview zegt Rutte: “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!.” 

Qbuzz

Rutte neemt Qbuzz als voorbeeld, daar was een allochtone sollicitant niet welkom omdat hij vrouwen weigerde een hand te schudden en na een klacht van deze sollicitant bij het College van de Rechten van de Mens kreeg hij onlangs gelijk. Vrouwen een hand geven is geen verplichting.

Rutte heeft zich opgewonden over deze uitspraak, in het AD zegt de premier: “Dat vind ik echt een bizarre uitspraak! Qbuzz heeft natuurlijk volkomen gelijk. Het kan toch niet zijn dat een chauffeur zegt: ik weiger vrouwen de hand te schudden, omdat het niet past bij mijn geloof? Dat is precies waarom ik in opstand kom en heel veel mensen in opstand komen. Want de norm hier is dat je elkaars handen schudt.

Vandaag komt de VVD met een paginagrote advertentie in de dagbladen waarin zij de ‘Nederlanders’ de vraag stelt, ‘wat voor land willen we zijn?’

Reageer op dit onderwerp