Sligro Food Group neemt Belgische groothandel ISPC over

5 min read
367

VEGHEL – Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel (NL) en Alimax NV gevestigd te Bavikhove (B), delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van alle aandelen van Exquisite Food NV en haar dochterondernemingen ISPC International NV, ISPC Gent NV, Equisite Seafood NV en Océan Marée NV, tezamen bekend als ISPC, door Sligro Food Group.

Koen Slippens (CEO Sligro Food Group):
“Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro. ISPC is een prachtig bedrijf met mooie assortimenten, kwaliteitsspelers in hun vakgebied als klant, enorm uitgebreide versafdelingen en een sterk team van medewerkers. Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België. JAVA Foodservice zal zich verder ontwikkelen tot dé specialist in haar segmenten. Samen met de omzet die nu al vanuit Nederland wordt bezorgd en de omzet van JAVA Foodservice, realiseert Sligro Food Group na deze overname een omzet in België van ruim € 240 mln op jaarbasis met ruim 550 medewerkers. Kortom een belangrijke stap voor Sligro Food Group.”

Partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom. De relevante ondernemingsraden zullen waar nodig worden betrokken. De transactie zal worden aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit. Partijen streven ernaar om de transactie nog in de eerste jaarhelft te formaliseren.

Reageer op dit onderwerp