Dan toch nog kabinetscrisis zo vlak voor de verkiezingen..

4 min read
329

DEN HAAG – Het gaat er sterk op lijken dat de PvdA genoeg heeft van de fratsen van de VVD.  De aanhoudenden leugens over het beruchte ‘bonnetje van Teeven’ zorgt voor veel boosheid binnen de fractie van de PvdA en de roep om de stekker er nu al uit te trekken zwelt aan. Natuurlijk met de aankomende verkiezingen in het achterhoofd is dit ook een verkiezingsstunt om het zwaar beschadigde blasoen van de PvdA op te frissen. 

Maar hoe je het ook bekijkt, boosdoener is toch wel de VVD die maar blijft beweren dat er niets aan de hand is, dat alles al lang en breed bekent is en dat er nergens over gelogen is. SP-voorman Emiel Roemer wacht het niet af en riep maandag al op dat Rutte zijn biezen moet pakken omdat het Nederlandse volk de aanhoudende stroom van leugens niet langer pikt.

Maar hoe vreemd alles ook klink, in de peilingen blijft de VVD op pijl en is het juist de PvdA en de SP die dalen of gelijk blijven. Hoe Rutte en Co. dit donderdag weer gaan gladstrijken is nog een groot vraagteken, feit is wel dat de PvdA op het punt staat om de stekker uit het kabinet te trekken.

Reageer op dit onderwerp