Fusie tussen Ahold en Delhaize in België onderdruk.

4 min read
297

BRUSSEL(BELGA) – Bijna een jaar nadat de Belgische Mededingingsautoriteit Albert Heijn had verplicht om acht winkels af te stoten om de fusie met Delhaize te laten doorgaan, is er nog geen enkel filiaal verkocht. Het personeel is verontrust. Dat berichten de kranten van Mediahuis maandag.

Delhaize en Ahold, de moedermaatschappij van Albert Heijn, zijn vorig jaar wereldwijd gefuseerd. Behalve in België. De fusie kan hier nog niet doorgaan, omdat Albert Heijn nog steeds niet aan die belangrijke voorwaarde van de Belgische Mededingingsautoriteit voldoet.

“Zolang de winkels niet zijn verkocht, blijven Albert Heijn en Delhaize in België concurrenten”, zegt Maud van Gaal, woordvoerster van Ahold Delhaize. Ahold Delhaize wil niets over de onderhandelingen zeggen. Het is volgens de Mediahuis-kranten wel al duidelijk dat Carrefour en Colruyt vandaag geen plan hebben om de winkels over te nemen.

“De frustratie bij het personeel is groot”, zegt een van de werknemers. Het personeel klaagt ook het gebrek aan investeringen in de acht winkels en het gebrek aan motivatie bij de interimkrachten aan.

Reageer op dit onderwerp