Stalker minderjarig meisje krijgt 100 uur taakstraf

5 min read
326

SOMEREN – De 56-jarige man heeft een jaar lang een minderjarig meisje lastig gevallen. De man dacht dat het destijds 13-jarig meisje in het geïnteresseerd was. De man nam ook diverse camerabeelden op als zij langs zijn huis kwam lopen of fietsen. 

De man begon haar ook via internet lastig te vallen en bezocht evenementen en locaties waar zij ook aanwezig was. Via een vriend van het meisje wist hij haar whatsapp berichten te sturen waarna zij duidelijk liet weten daar niet van gediend te zijn. De man ging ondertussen gewoon door met het meisje te stalken en bond zelfs kadootjes aan haar fiets en begon in 2014 voetbalwedstrijden van het meisje te bezoeken. De moeder van het meisje heeft daarop de man op zijn gedrag aangesproken maar trok zich daar niets van aan waarna de ouders aangifte hebben gedaan bij de politie.

Het Openbaar Ministerie verweet de man dat hij videobeelden van het meisje heeft gemaakt en dat hij naast de belaging van het meisje zelf ook haar vriendin zou hebben gestalkt. Met het laatste ging de rechtbank niet mee, wel overschreed de man met zijn gedrag de grenzen en zorgde hij door zijn gedrag dat het meisje psychisch fors werd belastst. De verdachte zelf zag er weinig kwaads in.

De rechtbank veroordeelde de man tot een taakstraf van 100 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk, waarbij de rechtbank rekening hield met de blanco strafblad van de man uit Someren.

Reageer op dit onderwerp