SPD stijgt in peilingen na benoeming Martin Schulz als lijsttrekker

3 min read
389

BERLIJN(DPA) – De Duitse centrum-linkse Sociaal-Democratische Partij (SPD) is fors gestegen nadat afgelopen week bekend werd dat de voormalige president EU-parlement Martin Schulz de strijdt gaan aanbinden met Angela Merkel voor het kanselierschap tijdens de algemene verkiezingen in september. 

De steun voor de SPD steeg met zes punten naar 29 procent in vergelijking met vorige week, blijkt uit peilingen gemaakt in opdracht van Bild. Merkel zag haar voorsprong van 14% slinken naar nog maar 4% in 1 week tijd. Daarmee is de kloof tussen de beide coalitiepartners kleiner dan ooit tevoren.

Ook Die Grünen en de extreemlinkse partij Die Linken verliezen in de nieuwe peilingen door de opkomst van de SPD. Met de huidige stand in de peilingen kan de SPD een linkse regering vormen met een meerderheid in de Bündestag.

Reageer op dit onderwerp