Topman Deutsche Bank diep door het slijk

4 min read
304

FRANKFURT – Met grote advertenties in verscheidene kranten heeft Deutsche Bank dit weekend zich verontschuldigd voor gemaakte fouten. Topman John Cryan zette uiteen dat sinds hij het bedrijf anderhalf jaar geleden is gaan leiden, de bank ongeveer 5 miljard euro kwijt is aan juridische geschillen. De oorzaken van die geschillen liggen vaak in een ver verleden.

Deze zaken hebben het bedrijf niet alleen veel geld gekost, ook is het vertrouwen in de bank verloren gegaan en heeft de bank reputatieschade opgelopen. “Wij moeten ons daarvoor verontschuldigen, want er zijn ernstige fouten gemaakt”, aldus Cryan. Er zijn volgens hem nog steeds geschillen die het bedrijf tot last zijn, maar de belangrijkste rechtszaken zijn achter de rug.

Lees ook: Deutsche Bank wast Russisch crimineel geld wit

Deutsche Bank sloot het jaar 2016 opnieuw af met dieprode cijfers, met name als gevolg van boetes en schikkingen. Deutsche Bank kwam onder de streep 1,4 miljard euro tekort. Een jaar eerder werd de grootste bank van Duitsland nog zwaarder getroffen door boetes. Toen werd een nettoverlies van 6,8 miljard euro in de boeken gezet.

Afgelopen week zei de topman bij de presentatie van de jaarcijfers dat hij voor 2017 opnieuw winst verwacht.

Reageer op dit onderwerp