Barcelona afgedroogd in achtste finale Champions League

4 min read
288

PARIJS(AFP) – Paris Saint-Germain heeft dinsdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League Barcelona verslagen met 4-0.De thuisploeg legde van bij de aftrap het tempo op aan Barcelona, dat de wedstrijd onderging. Angel Di Maria (18e) bekroonde de Parijse gretigheid met een mooie vrije trap en een bijhorende 1-0 voorsprong.

De troepen van Luis Enrique hadden geen antwoord klaar en Julian Draxler (40e) zorgde voor de dubbele voorsprong voor een wervelend PSG. De tweede helft bracht weinig beterschap voor Barcelona. Eerst opnieuw Di Maria (55e) en vervolgens Edinson Cavani (71e), op aangeven van Meunier, dikten aan tot 4-0.

Enkel in de finale van 1994 tegen Milaan en vier jaar geleden in de halve finale tegen Bayern München kregen de Catalanen nog zo’n pandoering te verwerken in de Champions League. PSG staat door de ruime overwinning al met één been in de kwartfinale, de terugwedstrijd over drie weken lijkt niet meer dan een formaliteit.

Reageer op dit onderwerp