Poetin heeft de touwtjes stevig in handen in Amerika.

4 min read
300

WASHINGTON(AFP) – Nu de relatie tussen Poetin en Trump meer en meer duidelijk gaat worden en ook hoe Trump een marionet van Poetin lijkt te worden, heeft Poetin de tijd rijp gevonden om een start te maken om de Russische en Amerikaanse geheime diensten meer met elkaar samen te laten werken. 

In een interview voor de Russische staatsomroep RT zegt Poetin: ,,We moeten op het hoogste niveau werk maken van een samenwerking met onze buitenlandse partners op het vlak van antiterrorisme.”  Trump heeft al eerder aangegeven een voorstander te zijn van een nauwere samenwerking tussen beide geheime diensten.

Opvallend stuk in het interview is dat Poetin zegt dat Rusland slachtoffer is van vele cyberaanvallen en dat Rusland sinds 2015 een verdrievoudiging van het aantal cyberaanvallen mee heeft gemaakt.

Verder hoopt Poetin dat op korte termijn Donald Trump een einde gaat maken aan de sancties opgelegd door de vorige president Obama die waren ingesteld na de annexatie van de Krim en het neerschieten van MH17 door een Russische raket.

Reageer op dit onderwerp