Groot wantrouwen Wilders bij zijn beveiliging.

4 min read
307

AMSTERDAM – Geert Wilders heeft een groot wantrouwen bij zijn huidige beveiliging, zeker nu afgelopen vrijdag naar buiten kwam dat in 2015 2 persoonsbeveiligers op non actief zijn gezet en zijn overgeplaatst naar een andere afdeling binnen de politie. 

Jannine van der Berg, chef Landelijke Eenheid bij de politie zegt tegen de Telegraaf dat zij de zorgen van Wilders volkomen begrijpt en heeft opdracht gegeven alle persoonsbeveiligers nogmaals uitgebreid te gaan screenen om zo mogelijke rotte appels eruit te halen.

De afgelopen week aangehouden Faris K. blijkt niet naar criminele organisaties te hebben gelekt maar in de privesfeer over zijn werkzaamheden bij de politie te hebben verteld. Faris K. kreeg in 2008 al een voorwaardelijke straf van 100 uur voor het lekken van informatie. Toen hij in 2013 bij de DBB solliciteerde, is besloten dat er geen bezwaar was, zegt Van den Berg. K. was transparant omgegaan met zijn fouten en gaf aan ervan te hebben geleerd.

Reageer op dit onderwerp