Moordenaar Kim Jong Nam kreeg 90 dollar

5 min read
362

KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) – De Indonesische vrouw Siti Aisyah die mede-verdachte is op de moord van Kim Jong Un’s halfbroer Kim Jong Nam heeft aan de autoriteiten verteld dat ze 90 dollar heeft gekregen om een ‘prank’ uit te voeren. Zij vertelde de autoriteiten verder dat zij niet wilde dat haar ouders haar niet mogen zien nu ze in de gevangenis zit, omdat zij zich schaamt voor haar daad. 

De moord op Kim Jong Nam vond plaats op 13 februari op de luchthaven van Kuala Lumpur en werd uitgevoerd door VX zenuwgas in zijn gezicht te smeren of te gooien. Enkele uren later stierf Kim Jing Nam een gruwelijke dood.  De 25-jarige Aisyah verklaarde dat zij en een Vietnamese vrouw de daad hebben uitgevoerd en dat zij wist wat ze deden.

Het is een publiek geheim dat Kim Jong Nam zijn halfbroer en president van Noord-Korea Kim Jong Un in de weg liep, niet omdat hij misschien een politiek gevaar was maar wel dat hij een rivaal in de dynastieke dictatuur van het land Kim Jong Un van de kroon kon stoten.

De Maleisische autoriteiten hebben nog geen directe link tussen de aanslag en Noord-Korea kunnen leggen maar vertelden dat er een klopjacht gaande is op vier Noord-Koreaanse mannen die samen met de 2 vrouwen zijn gezien. Ook is naar buiten gekomen dat mogelijk de plek waar het zenusgas is bereid in een voorstad van Juala Lumpur is gevonden.

Reageer op dit onderwerp