BMW wacht Brexit niet af en verhuist productie electrische mini naar Nederland

4 min read
265

De kans is heel groot dat BMW binnenkort de productie van de electrische mini gaat verhuizen van Oxford in Engeland naar Born (Limburg). De keuze voor Born ligt voor de hand omdat daar ook al de plug-in hybride Countryman wordt gebouwd en ook de BMW x1 vanaf dit jaar in Born gaat worden geproduceerd. 

BMW wil de Brexit en de daaraan hangende importheffingen op Britse auto’s niet afwachten, maar ook de stijgende kosten voor de onderdelen door de lage pond is voor BMW voldoende om het VK. te verlaten. Mocht BMW definitief besluiten om het VK. te verlaten met de productie van de Mini dan zullen er vele duizenden banen verloren gaan en ook zal de Britse regering dit in de knip merken.

Nissan twijfelt

Nissan denkt nog na over wat zij gaan doen. CEO Carlos Ghosn zegt in een gesprek met Handelsblatt dat zij een Europese investering hebben gedaan en niet een Britse investering enkel gericht op het VK. Als het VK. definitief uit de EU stapt zullen wij zeker onze investeringen in het VK. terugdraaien en op een veel lager pijl gaan plaatsen.

Reageer op dit onderwerp