Sterke daling Britse pond na akkoord over nieuw referendum Schotland

3 min read
294

LONDON – De Britse Pond is vanochtend scherp gedaald toen bekend werd dat de Britse premier May akkoord is gegaan met een nieuw referendum in Schotland waarin de Schotten kunnen kiezen of zijn binnen het VK. blijven en dus uit de EU. stappen of uit het VK. stappen en binnen de EU. blijven. 

Direct na het bekend worden van dit bericht daalde het Britse Pond na een na-oorlogsdieptepunt. De Schotten hebben in 2016 direct na het Brexit-referendum al laten weten dat zij uit het VK. willen stappen omdat zij niet uit de EU. willen.  Mochten de Schotten voor een vertrek uit het VK. stemmen dan gaat dit het VK. vele tientallen miljarden ponden per jaar kosten omdat de meeste olievelden in de Noordzee op Schots grondgebied liggen en ook de noordelijke visgronden op Schots grondgebied liggen.

Reageer op dit onderwerp