Ahornsiroop en honing gezonder dan witte suiker? fout…

5 min read
512

DALLAS(DPA) – Ze noemen suiker “De Witte Dood” maar is dit ook zo, en heeft ahornsiroop en honing wel terecht de stempel gezonder te zijn dan witte suiker.. Een overzicht van alternatieve vervangers voor witte suiker toont aan dat de resultaten verre van bemoedigend is. 

Agavenectar: ​​De nectar van deze plant is aanzienlijk zoeter van smaak dan suiker, wat betekent dat er minder van de vloeistof nodig is om het zoet te krijgen. Het zit vooral in ontbijtgraden,gestoofd fruit en gebakMaar het bevat vooral fructose of fruitsuiker, die het metabolisme kunnen verstoren wanneer het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Het hecht ook aan de tanden en veroorzaakt tandbederf.

AHORNSTROOP: Afkomstig van bomen in Noord-Amerika, deze rijke, gouden tot donkerbruin stroop wordt gebruikt om desserts, shakes, pannenkoeken en wafels te zoeten. Ondanks het feit dat vele malen duurder (en lekkerder) dan gewone witte suiker, het belangrijkste ingrediënt is sucrose – chemisch identiek aan huishoudelijke suiker.

Kokosnootsuiker: Dit poeder wordt geproduceerd uit de bloemen van de kokospalm. Het heeft een iets minder zoete smaak dan huishoudelijke suiker en heeft een vleugje karamel.Bestaat grotendeels saccharose – met andere woorden huishoudelijke suiker – en delen fructose en glucose. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kokosnootsuiker toch niet zo gezond is als wel gedacht. 

Honing: Honing bevat voornamelijk fructose en glucose. Het watergehalte zorgt ervoor dat het er minder calorieën in zit dan in suiker. Maar de consistentie betekent dat het vastplakt aan de tanden en leidt tot meer tandbederf dan gewone witte suiker.

Reageer op dit onderwerp