Break: TMG in Belgische handen, raad van bestuur geschorst

4 min read
361

AMSTERDAM – Met dit nieuws kwam de Telegraaf naar buiten. Het Belgische Mediahuis heeft het bod verhoogd naar 6 euro, en direct daarop heeft de raad van commissarissen de raad van bestuur van TMG geschorst omdat die ook met Talpa wilde praten. 

Ceo Gert Ysebaert van Mediahuis: „De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de vorming van een succesvol, stabiel en leidend multimediabedrijf met een focus op Nederland en België. Samen met TMG hebben we de mogelijkheid om de winnaar te zijn in een sterk veranderend medialandschap. (…) Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van TMG gegarandeerd is in de combinatie met Mediahuis en wij verwelkomen alle medewerkers van TMG in onze groep.”

President-commissaris Jan Nooitgedagt van TMG stelt dat de Raad van Commissarissen alle opties zorgvuldig heeft afgewogen, waaronder het bod van Talpa. „De Raad van Commissarissen is tot de conclusie gekomen dat een samenwerking met Mediahuis en VP Exploitatie niet alleen deze strategie (de 24/7-strategie, red.) zal versnellen, maar ook TMG een veiligere toekomst zal bieden.”

Reageer op dit onderwerp