Brexit: Uittocht financiële instellingen begonnen, Amerikaanse AIG verhuist naar Luxemburg

4 min read
251

LONDEN – Kredietverzekeraar AIG gaat haar hoofdkantoor uit Londen weghalen en naar Luxemburg overbrengen nu het VK. heeft besloten om per 2019 uit de EU. te stappen. De kredietverzekeraar blijft wel actief in het VK. maar niet in het VK. kan blijven met hun hoofdkantoor omdat de toekomst te onzeker is. Door de verhuizing zullen veel werknemers hun baan verliezen. 

Gelijktijdig met het besluit van AIG hebben ook instellingen het financiële hart van Londen zullen verlaten en zich op het vasteland van Europa zullen gaan vestigen, vooral Luxemburg, Zwitserland en de zuidas bij Amsterdam zijn in trekt bij deze bedrijven.

AIG verwacht eind 2018 begin 2019 de verhuizing te hebben afgerond. AIG kwam in 2008 nog in het nieuws toen het door het faillissement van Lehman Brothers zelf ook in de problemen kwam en door een kapitaalinjectie van de Amerikaanse overheid het hoofd boven water wist te houden.

Reageer op dit onderwerp