PVV wint de verkiezingen… maar met wie moet de PVV regeren?

4 min read
412

DEN HAAG – Als de PVV de verkiezingen gaat winnen dan mag Geert Wilders gaan proberen een kabinet te vormen met de overige partijen. Maar nu al is duidelijk dat geen van de andere partijen met de PVV in zee wil om een regering te vormen. 

Zelfs de VVD heeft duidelijk gemaakt dat de PVV geen gesprekspartner is bij het vormen van een kabinet, of Wilders moet zijn Islamstandpunt herzien. De kamer zal dus een informateur moeten aanstellen die eerst gaat kijken of er dus uberhaupt wel partijen zijn die met Geert Wilders in 1 kabinet wil gaan zitten. Het CDA, de PvdA en de SP zijn mordicus tegen de PVV en zullen niet in 1 kabinet plaats gaan nemen. Maar ook D66 ziet zich zelf niet in 1 kabinet met de PVV plaatsnemen.

Het meest voor de handliggende kabinet is het volgende kabinet Rutte die dan samen met het CDA, D66 en mogelijk GroenLinks een kabinet gaan vormen. Waardoor Geer Wilders automatisch weer naar de oppositiebanken is verbannen.

Reageer op dit onderwerp