Ankie van Rossum graait nog snel even 75.000 euro bij elkaar

4 min read
1,987

Wie is Ankie van Rossum? Ankie van Rossum is de nieuwe topvrouw van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en daarvoor was zij dit bij het St. Antonius Ziekenhuis.  En nu blijkt dat zij nog snel even 75.000 euro meekreeg omdat zij in haar nieuwe functie een stuk minder zou gaan verdienen, de Wet Normering Topinkomens. 

Vorig jaar werd bekend dat zij de nieuwe bestuursvoorzitter van het VieCuri Medisch Centrum zou gaan worden en de leiding krijgt over 2800 werknemers en een omzet van 276 miljoen euro. Een enorme stap voorwaarts in haar carriëre als topvrouw. Dus waarom dan ook nog eens een extraatje meekrijgen van 75.000 euro?

Van Rossum verdiende bij het St. Antonius Ziekenhuis ver boven WNT, ± 220.000 euro per jaar en in haar nieuwe functie valt zij terug in salaris naar WNT (181.000 euro) en dus kan zij profiteren van het zogenaamde ‘overgangsrecht’ die zittende bestuurders met een bestaand arbeidscontract hun salaris over een paar jaar moeten afbouwen naar WNT.

Nu verloor van Rossum dit recht omdat zij naar een ander ziekenhuis is overgestapt en daarvoor is zij door haar voormalige werkgever gecompenseerd aldus de kleine lettertjes in het jaarverslag van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden.

Reageer op dit onderwerp