Topambtenaar Saadia Ait-Taleb gunde vriendje grote opdrachten

3 min read
1,810

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam heeft een topambtenaar geschorst op verdenking van vriendjespolitiek en fraude met declaraties. De vrouw is de rechterhand van burgemeester Van der Laan in de strijd tegen radicaliserende moslimjongeren,meldt NH Nieuws vanochtend.

Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Saadia a. Taleb  werd vorige week op non-actief gesteld. De beschuldigingen van de gemeente zijn zo ernstig dat het Openbaar Ministerie een onderzoek doet naar de zaak. Bevindingen uit dit proces gaven aanleiding haar onmiddellijk te schorsen.

De woordvoerder van Van der Laan wil over de zaak alleen kwijt dat de schorsing betrekking heeft op ‘meldingen over belangenverstrengeling cq onregelmatigheden in de bedrijfsvoering’.

Syriëgangers
De vrouw werkt al elf jaar voor de dienst Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Ze heeft contact met familie van uitgereisde Syriëgangers, moskeebesturen en andere sleutelfiguren die kennis hebben van radicaliserende jongeren.

Reageer op dit onderwerp