NEW YORK – NBC-presentator Matt Lauer (59), een van de bekendste tv-gezichten in de Verenigde Staten, is ontslagen na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Woensdag bedankte de zender de gastheer van de “The Today Show”, een van de populairste ochtendshows in de VS, voor bewezen diensten. Zijn ontslag werd uitgerekend in die ochtendshow door zijn gewezen collega Savannah Guthrie bekendgemaakt. De directie bracht het personeel in een memo van zijn ontslag op de hoogte. Pas vorige week had de zender CBS wegens gelijkaardige beschuldigingen afscheid genomen van presentator Charlie Rose.

“Maandagavond kregen we een gedetailleerde klacht van een vrouwelijke collega over ongepast seksueel gedrag van Matt Lauer op de werkplaats”, klinkt het in het schrijven van voorzitter Andy Lack. Dat gedrag druist duidelijk in tegen de praktijken van de onderneming. Er wordt van uitgegaan dat het niet om een alleenstaand geval gaat. Lauer drukte decennialang zijn stempel op de ontbijttelevisie in de Verenigde Staten.

President Donald Trump, die de liberaal ingestelde zender NBC al geruime tijd omschrijft als de producent van “fake news” riep de onderneming op om het onderzoek uit te breiden naar andere bekende televisiefiguren. “Neem het verleden van Andy Lack ook maar eens onder de loep”, twitterde Trump doelend op de NBC-voorzitter, die ooit succesvol als tv-anker bij de zender aan de slag was.

Reageer op dit onderwerp