0 C
Amsterdam
20 juli 2018 12:41
Nederland actueel.

FARC rebellen waarschuwen regering Colombia

Na de arrestatie van een leider van de vroegere guerrillaorganisatie FARC hebben de voormalige rebellen gewaarschuwd voor een mislukking van het vredesproces in Colombia. “Met de arrestatie van onze kameraad Jesús Santrich heeft het vredesproces een kritiek punt bereikt, die het begin van een echte mislukking van het vredesakkoord kan inluiden”, deelde de uit de guerrillabeweging geboren politieke partij FARC dinsdag mee.

Santrich zou na de ondertekening van het vredesakkoord tussen de FARC en de Colombiaanse regering nog betrokken zijn geweest bij de drugssmokkel in de Verenigde Staten. De VS hebben zijn uitlevering gevraagd. “De arrestatie van Santrich maakt deel uit van een plan van de Amerikaanse regering, met steun van het parket-generaal, om het politieke bestuur van onze partij te onthoofden en de vredesdroom van de Colombiaanse bevolking te begraven”, klinkt het in de mededeling van de FARC.

De FARC en de regering hadden eind 2016 met een vredesverdrag een eind gemaakt aan het meer dan 50 jaar durende interne conflict met rond de 220.000 doden in het Zuid-Amerikaanse land. De rebellen legden de wapens neer en willen voortaan als politieke beweging voor hun doelstellingen opkomen.

President Juan Manuel Santos ontving voor zijn onderhandelingen met de FARC de Nobelprijs voor de Vrede.

Laden....

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten