Extremistische kraker Rogier Meijerink achter 4-mei lawaai-actie

3 min read
1,163

UTRECHT – De oproep om tijdens de dodenherdenking zoveel mogelijk lawaai te maken blijkt afkomstig te zijn van de extremist en anarchist Rogier Meijerink die al eerder is veroordeeld tot een celstraf omdat hij de aanstichter bleek te zijn van de krakersrellen in Utrecht bij de Ubica-panden. Tijdens deze rellen werden politie-agenten en M.E. bekogeld met verfbommen en ook moest het stadhuis van Utrecht het toen ontgelden.

Rechtzaak

Rogier Meijerink is een rechtzaak begonnen tegen de gemeente Amsterdam omdat waarnemend burgemeester van Aartsen de lawaai-actie heeft verboden. Rogier Meijerink meldt via de facebookpagina ‘Geen 4 mei voor mij’ dat hij donderdagmiddag bij de rechter opheffing van het verbod gaat eisen. Van Aartsen noemt de actie geen demonstratie maar opruiing en het moedwillig verstoren van de 4 mei herdenking.

Reageer op dit onderwerp