0 C
Amsterdam
20 juli 2018 12:48
Nederland actueel.

Fotoherkenning nieuwe wapen in de strijd tegen plastic vervuiling

Fotoherkenning nieuwe wapen in de strijd tegen plastic vervuiling
Fotoherkenning nieuwe wapen in de strijd tegen plastic vervuiling

De Plastic Soup Surfer lanceert vrijdag 25 mei  ‘Pick Up 10’; een campagne die mensen activeert zwerfafval op te rapen en vast te leggen middels de innovatieve fotoherkenning van Google.

Revolutie in monitoring gemak

De fotoherkenningstechnologie van Google kan vanaf volgende week op foto’s van zwerfafval worden toegepast. Vanaf dan kan in een foto het merk, het materiaal en de vorm worden herkend van het zwerfafval. Deze data wordt opgeslagen tezamen met de locatie en de tijd. Dit betekent een revolutie in gebruiksgemak en monitoring. Doel is met de data beleidsmakers en de bedrijven waarvan de verpakking afkomstig is  letterlijk op de feiten te drukken. Er wordt meer verantwoordelijkheid en actie van hen geeist in de vorm van campagnes, betere ontwerpen en alternatieve materialen.

“Vanaf nu is zwerfafval-rapen geen symptoombestrijding meer maar een roep om verandering” – Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer)

‘Social picking’

De website PickUp10.org is zo ontwikkeld dat deze op een zeer laagdrempelige manier een breed publiek activeert tot het nemen van zwerfafval foto’s en het uitnodigen van hun vrienden. Oprapen, vastleggen en opruimen wordt leuk en sociaal acceptabel middels challenges, social-sharing en gamification. Het einddoel is opname van de gebruiker en zijn data in de al bestaande zwerfafval app Litterati.

De Pick Up 10 app is ontwikkeld in samenwerking met digitaal ontwerpbureau ‘Hike One!’ en frontend developers ‘De Voorhoede’.

National Geographic

Vrijwel tegelijkertijd met Pick Up 10 lanceert National Geographic deze juni de themamaand #stopmetplastic. De Plastic Soup Surfer is een van de drie ambassadeurs van deze campagne. Er wordt op verschillende manieren samengewerkt met National Geographic; middels het het ondersteunen van Pick Up 10 maar ook in het verzamelen van plastic zwerfflesjes voor het nieuw te bouwen Plastic Soup Surfboard.

Internationale uitrol Pick Up 10 met 3D geprint board

Pick Up 10 gebruikers worden opgeroepen de zwerfflesjes die ze oprapen in te leveren bij de Plastic Soup Surfer. Van deze flesjes zal hij een nieuw surfboard 3D Printen. Een bijzonder board bovendien: het geprinte board wordt een draagvleugel-SUP board. Het zogenaamde ‘Foil Suppen’ is een zeer nieuwe sport met nog zeer weinig beoefenaars. Het is een spectaculaire en magische ogende manier van ‘vliegen’ boven het water. Op dit board zal de Plastic Soup Surfer een recordpoging ondernemen.

Deze expeditie zal de aftrap vormen van een internationale estafette waarbij het 3D geprinte board wordt doorgegeven aan internationale surfers die eveneens een expeditie zullen ondernemen op dit Plastic Soup Board. De call to action is telkens het zelfde: Pick Up 10.

Alle door de gebruikers ingezamelde flesjes kunnen speciaal op 24 juni tijdens de door National Geographic georganiseerde Beach CleanUp worden afgegeven aan de Plastic Soup Surfer

Partners: 10XL 3D printing, Starboard SUP & windsurfing

Laden....

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten