Chaos Venezuela nog groter na verkiezingswinst Maduro

4 min read
179

CARACAS – Het was bij voorbaat al duidelijk dat er maar 1 persoon de verkiezingen in Venezuela kon winnen, de zittende dictator van het land Nicolás Maduro. De oppositie was door Maduro monddood gemaakt door ze gevangen te zetten of verbieden mee te doen aan de verkiezingen. De stemgerechtigden van Venezuela paaide hij door van het stembiljet ook direct een voedselbon te maken, stemde je op hem en kon je dit met het biljet aantonen dan mag je voedselpakket halen.

Lage opkomst

Dat de bewoners van Venezuela Maduro meer dan zat zijn blijkt wel uit de verkiezingsopkomst, die was bij vorige verkiezingen rond de 80 procent, zondag lag die onder de 50%. De oppositie van het land heeft direct laten weten de verkiezingsuitslag niet te erkennen en ook de meeste Zuid-Amerikaanse landen erkennen de verkiezingsuitslag niet. De Surinaamse dictator Desi Bouterse feliciteerde Maduro als 1 van de eersten met zijn overwinning. De Verenigde Staten sprak van een “schijnvertoning” en noemde de verkiezingen een grote farce.

Venezuela verkeerd in een diepe crisis en veel inwoners van het land vluchten naar omliggende landen voor een betere toekomst. Maduro zelf geeft Amerika de schuld van de diepe crisis en roept dat Amerika hem de macht wil ontnemen en het land wil aanvallen.

Reageer op dit onderwerp