Erdogan pleegt staatsgreep in West-Europa

5 min read
490

Na de staatsgreep die hij heeft gepleegd in Turkijke is nu West-Europa aan de beurt. Door de oproep die Erdogan afgelopen zondag deed bij een grote manifestatie in Sarajevo, waar hij alle in West-Europa wonende Turken opriep om bij elke verkiezing op Turken te stemmen om zo de macht over te nemen, is het duidelijk waar Erdogan naar toe wil, de absolute macht.

Lange arm van Erdogan

Het is al lange tijd een publiek geheim dat de geheime dienst van Erdogan via de moskeeën in Europa de daar wonende Turken onder druk zet om via verkiezingen zijn handlangers in lokale en landelijke politieke besturen te krijgen. Erdogan zegt hierover dat de Turken in Westerse landen bereid moeten zijn om terreurorganisaties en haar handlangers in westerse landen een ‘Osmaanse’ draai om de oren te geven.

Erdogan was in Sarajevo vanwege de aankomende verkiezingen in Turkije waar hij de absolute macht wil gaan grijpen. Erdogan koos voor het islamitische Sarajevo omdat het hem was verboden manifestaties in de diverse westerse landen te houden en ook werd het Turken verboden om manifestaties te gaan houden in het land waar zij wonen.

Met de oproep van Erdogan aan de Turken in het westen om meer en meer politieke invloed te gaan verwerven en ze opdracht te geven om de nationaliteit van dat land te gaan aannemen om zo een rol in het parlement van dat land te kunnen gaan spelen. Erdogan wees de westerse Turken er verderop dat zij de Islam en Turkse taal moeten blijven verdedingen.

De Turken gaan op 24 juni naar de stembus en de stemmen van de Turken in het buitenland zijn belangrijk voor Erdogan.

Reageer op dit onderwerp