0 C
Amsterdam
20 juli 2018 12:43
Nederland actueel.

Mensensmokkelaarsorganisaties boos over bereikt migratie-akkoord EU

BRUSSEL – Het vrijdagochtend vroeg bereikte akkoord over de opvang van vluchtelingen is tegen het zere been van de mensensmokkelaarsorganisaties als Artsen Zonder Grenzen en Vluchtelingenwerk.  De mensensmokkelaars die nu nog ‘vluchtelingen’ vlak voor de kust van o.a. Libië op pikken door onder de radar naar de kust te varen en ze daar op te pikken ook al weten ze dat de Libische kustwacht al onderweg is, zeggen over het akkoord dat het vooral gericht is op het ‘afweren van vluchtelingen, en niet op opvangen van vluchtelingen.’

Artsen zonder Grenzen zegt tegen de NOS: “In een tijd dat er wereldwijd een recordaantal vluchtelingen is, is het zeer teleurstellend dat EU-leiders niet in staat zijn samen tot oplossingen te komen die bijdragen aan de bescherming van vluchtelingen”, schrijft Vluchtelingenwerk in een reactie. “De EU houdt vast aan het sluiten van de grenzen en er is geen oplossing voor het gesol met asielzoekers op de Middellandse Zee.

Veel liever zagen deze organisaties dat er in Griekenland en Italië ‘migrantenhotspots’ komen waar zij de vluchtelingen kunnen afzetten en vinden het een schande dat de EU-ministers tot dit akkoord zijn gekomen.

Ondertussen komen uit de richting van de UNHCR en de Internationale Organisatie voor Migratie juist positieve berichten en laten zij juist weten blij te zijn met het behaalde akkoord. De UHCR zegt zelfs dat het een grote kans is voor de EU om aan andere landen te laten zien hoe problemen met vluchtelingen moeten worden aangepakt.

Laden....

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten