0 C
Amsterdam
20 juli 2018 12:49
Nederland actueel.

Politie doorzoekt bedrijf vogelfokker in Brabant

Stockfoto Politie
Stockfoto Politie

Oost-Brabant – De politie heeft vandaag in de eenheid Oost-Brabant een bedrijf van een vogelfokker doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek van het Functioneel Parket naar illegale handel in ongeringde beschermde inheemse vogels.

De handel in beschermde inheemse vogels is aan regels gebonden om het roven van beschermde dieren uit de natuur en verspreiding van dierziekten tegen te gaan. Alleen vogels die zijn geboren in gevangenschap krijgen een pootring. Vogels zonder pootring mogen alleen na een medische keuring aan handelaren in het buitenland verkocht worden om verspreiding van dierziekten te voorkomen. Alleen particulieren of bedrijven met een speciale ontheffing mogen ongeringde vogels houden of verhandelen.

De verdachte is een professionele vogelfokker met een ontheffing. De verdenking is dat de verdachte in strijd met de regels tientallen ongeringde vogels heeft doorverkocht aan afnemers zonder ontheffing. Het vermoeden is dat de dieren door de afnemers zijn gebruikt voor de jacht. De vogelhandelaar wordt daarnaast verdacht van valsheid in geschrift.  Hij heeft vermoedelijk de illegale verkopen verhuld door een valse administratie bij te houden.

Bij de doorzoeking  werden administratie, gegevensdragers en diverse dierengeneesmiddelen in beslag genomen voor nader onderzoek. Er werd niemand aangehouden.

Laden....

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten