Nederland Actueel
ICT & Internet

5G internet in Nederland begint in 2020 op lage frequenties

Chipbedrijf NXP meldt bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de Nederlandse providers 5G niet op de hoge frequenties starten. Volgens de chipmaker die antenneproducten verkoopt voor 5G-apparaten starten de Nederlandse providers op lage frequenties.

In Nederland heeft T-Mobile toegezegd eind volgend jaar te beginnen met het aanbieden van 5G. Dit gebeurt op een lage frequentie onder 6GHz. Pas in de jaren erna wordt mobiel internet aangeboden op de hogere mmWave-frequenties. Het voordeel van de mmWave-frequenties is de veel hogere internetsnelheid maar het nadeel is dat deze minder bereik hebben.

Wereldwijd zijn enkele buitenlandse providers al begonnen met het aanbieden van 5G internet. In de Verenigde Staten is dit bijvoorbeeld Verizon Wireless en in Zuid-Korea is dit SK Telecom. De Zuid-Koreaanse provider zorgde er eerder al voor dat het land de primeur had. Het Aziatische land kreeg als eerste land ter wereld toegang tot het snellere internet.

5G is de opvolger van het 4G netwerk. De mobiel internet abonnementen van alle Nederlandse providers worden op dit moment aangeboden op dit netwerk. 5G is in theorie veel sneller dan het huidige netwerk, met snelheden die kunnen oplopen tot 20x de snelheid van 4G internet.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Genesys integreert met Google Cloud Contact Center AI

Redactie

Integratieplatform van ITvisors geeft burgers Zuidoost Brabant regie over zorgproces

Redactie

Consumenten wantrouwen bedrijven als het gaat om data-bescherming

Redactie

AP ontvangt bijna 21.000 datalekken in 2018

Redactie

Düsseldorf Airport: klaar voor de start met slimme sensortechnologie

Redactie

Web Accessibility Live streeft naar een onlinewereld zonder drempels

Redactie