Nederland Actueel
Economisch nieuws

Aantal faillissementen stijgt iets in april

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is een fractie toegenomen. Er zijn in april 3 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. De trend is afgelopen jaren redelijk vlak.

Trend afgelopen jaren redelijk vlak

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af. In maart en april 2019 steeg het aantal faillissementen, na in januari en februari gedaald te zijn.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 315 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 65.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca en in de vervoer en opslag.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Alternate vergroot aanbod en wijzigt focus naar online.

Redactie

Wegtransport profiteert van toegenomen bouwactiviteit

Redactie

Transporteur Peter Appel en Kuehne + Nagel gaan langdurig partnerschap aan

Redactie

Kappers leggen zich niet neer bij btw-verhoging

Redactie

Nederland voor het eerst netto-importeur van aardgas

Redactie

Recordaantal bedrijfsvestigingen in de bouw in 2019

Redactie