Nederland Actueel
ICT & Internet

Belcentrale koopt Huawei telecom hardware ondanks verdachtmakingen

Belcentrale plaatst grote order telecom hardware infrastructuur bij Huawei ondanks verdachtmakingen aan adres Huawei.

Huawei wordt steeds meer kritisch bekeken naar aanleiding van vermeende banden met Chinese inlichtingendiensten, waardoor landen als de Verenigde Staten, Australië en Japan afzien van investeringen in Huawei’s leidende techniek om supersnelle 5G-internetnetwerken te bouwen.

Belcentrale, Nederlands laatste nog grote onafhankelijke zakelijke telecomprovider heeft na maanden uitvoerig onderzoek geen enkel bewijs kunnen vinden dat Huawei onveilig zou zijn.

Coert Coomans, directeur Belcentrale: ‘We hebben dit eerder met Kaspersky ook gezien, zonder bewijs wat dan ook werden allerlei verdachtmakingen de wereld in gesmeten. Nu maanden later blijkt er niets aan de hand’

Het Duitse federale bureau van informatiebeveiliging (BSI) heeft een uitvoerig onderzoek gedaan naar Huawei-producten en -componenten uit de hele wereld en heeft niets kunnen vinden.

Ze hebben ook het pas geopende laboratorium van Huawei in Bonn bezocht, waar klanten de cyberbeveiligingsmaatregelen van het bedrijf en de software achter haar producten kunnen inspecteren

Belcentrale heeft de aangeschafte hardware uitvoerig mogen testen en daarnaast alle mogelijke bronnen van verdachtmakingen in de pers opgevolgd, maar nergens is enig bewijs van mogelijke beveiligingslekken te vinden.

‘Voor dergelijke serieuze beschuldigingen , moet je kunnen bewijzen. En die hebben wij net als de BSI niet kunnen vinden. Vandaar dat wij kiezen voor de beste technologie in hardware tegen de beste prijs. En of die uit China of de VS komt maakt voor ons op voorhand geen verschil’ aldus Coomans.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Speedcast gaat Globecomm overnemen

Redactie

Digitieners shoppen het meest online

Redactie

Europese webwinkels zetten 1,6 miljard om in Nederland

Redactie

Web Accessibility Live streeft naar een onlinewereld zonder drempels

Redactie

Webshops nog steeds onvoldoende toegankelijk voor mensen met beperking

Redactie

Europees initiatief pakt internethandel van bedreigde soorten aan

Redactie