Nederland Actueel
Algemeen nieuws Buitenland

België verhoogt sociaal tarief voor elektriciteit met 22%

Het sociaal tarief voor elektriciteit gaat deze maand met 22 procent omhoog. Dat is slecht nieuws voor veel mensen die nu al moeite hebben om hun energiefactuur te betalen. Maar ook voor de OCMW’s, want die zullen vaker moeten bijspringen zonder dat ze daar voldoende middelen voor krijgen. Minister Ducarme maakt 3,7 miljoen euro vrij om de OCMW’s bij te staan. Dat schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

Het sociaal tarief voor elektriciteit is een gunstiger tarief voor mensen die een leefloon hebben, een invaliditeitsuitkering krijgen of onder de inkomens­garantie voor ouderen vallen.
De stijging van het tarief hangt volgens energieregu­lator CREG vast aan de algemene prijzen. “Elke zes maanden wordt er een berekening gemaakt om te kijken wat het goedkoopste tarief is. Die is gebaseerd op de marktprijzen. Als die stijgen, dan stijgt het sociaal tarief ook”, zegt Annemarie De Vreese van de CREG. En aangezien de energieprijzen de laatste tijd heel hoog liggen, moet het sociaal tarief volgen.
Bij de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vrezen ze voor problemen bij de OCMW’s. Denis Ducarme (MR), minister van Maatschappelijke ­Integratie, trekt daarom 3,7 miljoen euro extra uit.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Bestuurder Eric Hisgen van Amstelring kondigt vertrek aan

Redactie

Raad van State: Sms- en WhatsApp-berichten zijn te wobben

Redactie

Waterschappen willen snelheid in klimaatbeleid

Redactie

Regiotaxi Noordoost-Brabant terug naar Munckhof

Redactie

Politie rolt drugslab in Philippine op

Redactie

Originele Escher voor 150.000ste bezoeker tentoonstelling Escher op Reis

Redactie