Nederland Actueel
Buitenland

België wil bijles geven belastingvrij maken

Minister van Sociale Zaken Maggie Block wijst er maandag naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar op dat het systeem van onbelast bijverdienen ook geldt voor het geven van bijles. “Bijles geven kan nu op een officiële manier, onbelast en zonder veel administratie. Iedereen wint hierbij: de leerlingen die studiebegeleiding nodig hebben, hun ouders én de lesgevers”, stelt de Open Vld-minister.

De aangifte van inkomsten uit bijlessen kan eenvoudig via de online toepassing www.bijklussen.be. Tot 6.130 euro per jaar zijn de bijverdiensten onbelast. Sinds de introductie van deze maatregel hebben al 24 mensen bijles gegeven. Het is op dit moment de derde populairste dienst die burgers aan elkaar verlenen via het nieuw statuut.

Ook andere schoolactiviteiten gelden als “diensten van burger tot burger”: opvang voor, tijdens en na de schooluren; vervoer van en naar de school; begeleiding tijdens schooluitstappen, activiteiten op school, activiteiten van het oudercomité of de ouderraad; en occasionele of kleinschalige verfraaiingswerken aan de school of speelplaats, zo meldt de minister nog

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Kredietverzekeraar Euler Hermes waarschuwt voor crisis wereldhandel door importheffingen Trump

Redactie

Palestijnse regering gevallen

Redactie

FBI start onderzoek naar valse beschuldigingen van seksueel misbruik Robert Mueller

Redactie

Mexico bereid zich voor op ‘De Dag der Doden’

Redactie

Iraanse president: ‘Amerika, Nederland en Denemarken achter aanval op militaire parade’

Redactie

Helft christenen is Syrië ontvlucht, kerken starten actieweek

Redactie