15.7 C
Amsterdam
21 september 2018 10:55
Nederland Actueel

Buitenland

België wil bijles geven belastingvrij maken

Minister van Sociale Zaken Maggie Block wijst er maandag naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar op dat het systeem van onbelast bijverdienen ook geldt voor het geven van bijles. “Bijles geven kan nu op een officiële manier, onbelast en zonder veel administratie. Iedereen wint hierbij: de leerlingen die studiebegeleiding nodig hebben, hun ouders én de lesgevers”, stelt de Open Vld-minister.

De aangifte van inkomsten uit bijlessen kan eenvoudig via de online toepassing www.bijklussen.be. Tot 6.130 euro per jaar zijn de bijverdiensten onbelast. Sinds de introductie van deze maatregel hebben al 24 mensen bijles gegeven. Het is op dit moment de derde populairste dienst die burgers aan elkaar verlenen via het nieuw statuut.

Ook andere schoolactiviteiten gelden als “diensten van burger tot burger”: opvang voor, tijdens en na de schooluren; vervoer van en naar de school; begeleiding tijdens schooluitstappen, activiteiten op school, activiteiten van het oudercomité of de ouderraad; en occasionele of kleinschalige verfraaiingswerken aan de school of speelplaats, zo meldt de minister nog

Meer nieuws

Meer en meer ondernemers voorbereid op de Brexit

Redactie

Rubrik verrijkt zich met topmannen vanCisco en VMware

Redactie

Women’s trial in Kim Jong Nam killing heads to defense phase

Redactie