Nederland Actueel
Economisch nieuws

Blokker Holding vervangt topman Blokker België

Winkelketen Blokker krijgt in België een nieuwe algemeen directeur: Geert Kampschöer. Dat heeft de Nederlandse keten, die te koop staat, donderdag aangekondigd.

Kampschöer vervangt interim-CEO Rob Schuyt aan het hoofd van de Belgische Blokker-winkels. Schuyt stopt op 14 februari als algemeen directeur. Kampschöer is, aldus de mededeling, “een ondernemer en consultant met ervaring in het leiden van ondernemingen in transitie”.

Blokker telt in België vandaag nog 125 winkels, een webshop en ruim 660 medewerkers. Eind 2016 werd beslist om 63 van de 190 Belgische winkels te sluiten en 279 van de ruim 900 banen te schrappen. Een herstelplan werd toen op poten gezet, met onder meer een vernieuwd en actueler assortiment in de winkels, die ook worden verbouwd.

In november 2018 raakte bekend dat de keten te koop staat. De Nederlandse familie Blokker zet een meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen in de etalage.

Het is nu afwachten wat de gevolgen zijn voor het transformatieplan van dat verkoopproces. “Het tempo waarin de investeringen in 2019 plaatsvinden is aangepast in verband met het verkoopproces van de Blokker-bedrijven, waaronder Blokker NV”, klinkt het bij het bedrijf.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Personeelstekort blijft bedrijven parten spelen

Redactie

Vorst en bacteriën zorgen voor slechte olijfolieproductie Italië

Redactie

Producentenvertrouwen neemt toe

Redactie

Nieuwe defensiebeleid is belangrijke opsteker voor de industrie

Redactie

Miljarden voor Nederlandse economie dankzij de JSF

Redactie

Staatssecretaris Keijzer naar Brazilië en Argentinië voor innovatiewerkbezoek en G20

Redactie