Nederland Actueel
Algemeen nieuws Luchtvaart

Claimbureaus betwisten onafhankelijkheid Consumentenbond

De consumentenbond heeft als pijlers onafhankelijkheid en betrouwbaarheid’. Vluchtclaimbureaus Reisrecht en Aviclaim betwisten de onafhankelijkheid van de Consumentenbond. De bond werkt al jaren samen met één claimbureau in ruil voor een financiële vergoeding, aldus Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim.

Het is onmogelijk om onafhankelijk te zijn als je samenwerkt met slechts één organisatie. De Consumentenbond zou de kwaliteit van alle claimbureaus moeten beoordelen en deze dan objectief weergeven, zodoende kan de consument zelf een keuze maken. Kuilman zegt dat een vergelijker, zoals de Consumentenbond voor zorgverzekeringen en energiecontracten gebruikt, een goede optie is om de onafhankelijkheid te waarborgen.

Al meer dan een jaar geleden hebben wij onze zorgen geuit in gesprekken met de Consumentenbond. In deze gesprekken werd erkend dat het, met betrekking tot de samenwerking met de claimorganisatie, gaat om oude afspraken die nog steeds in stand zijn.

Consument Peter Voermans, vroeg de consumentenbond enkele maanden geleden om een toelichting. Hij heeft echter nooit een inhoudelijk bericht ontvangen anders dan een standaard e-mail. Op de blog community van de Consumentenbond wordt eveneens met verbazing gerept over het feit dat de Consumentenbond al zo lang samenwerkt met de duurste organisatie in de markt.

Consumenten die vinden dat deze samenwerking niet getuigt van onafhankelijkheid van de Consumentenbond kunnen een petitie tekenen. Deze zal worden aangeboden aan de directeur Bart Combée, met het verzoek om herziening van hun beleid.

Whatsapp ons voor tips op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@nederlandactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Dongense trucker had niets van doen met aanrijding Vise

Redactie

Belangrijke veiligheidswaarschuwing ALDI POCOPIANO® Jongens Bermuda

Redactie

Imane (14 jaar) voor één dag de baas bij Amstelring

Redactie

Techniek Nederland wil milieubeweging en FNV terug aan de klimaattafel

Redactie

Tineke Ceelen: ‘Vluchtelingen kunnen geen kant meer uit’

Redactie

Tuchtklacht Lakeman namens swap-slachtoffer tegen PwC-voorzitter

Redactie