18.7 C
Amsterdam
20 september 2018 23:21
Nederland Actueel

  • Home
  • Buitenland
  • Dolores O’Riordan overleden door verdrinking, geen zelfmoord
Buitenland

Dolores O’Riordan overleden door verdrinking, geen zelfmoord

Dolores O’Riordan, de zangeres van de Ierse rockgroep The Cranberries, is overleden door verdrinking nadat ze een excessieve hoeveelheid alcohol had geconsumeerd. Dat heeft een wetsdokter donderdag verklaard op een zitting in een Londense rechtbank.

“Niets wijst erop dat het hier gaat om iets anders dan een tragisch ongeval”, zo verklaarde wetsdokter Shirley Radcliffe tijdens een zitting van het Westminster Coroner’s Court in Londen.

O’Riordan overleed op 15 januari op 46-jarige leeftijd in het Park Lane Hilton Hotel in Londen. Ze werd er levenloos aangetroffen in het bad van haar kamer. De politie beschouwde haar dood niet als verdacht.
Agente Natalie Smart, die op die bewuste dag van dienst was, zei op de zitting dat ze de Ierse zangeres helemaal ondergedompeld in bad aantrof, met haar neus en mond onder water. Ze had geen verwondingen, maar de politie vond verscheidene lege flessen alcohol.

O’Riordan was in behandeling voor een bipolaire stoornis. Ze wisselde periodes van onthouding af met overmatig drankgebruik. Toxicologisch onderzoek wees uit dat de popster medicijnen had genomen, maar ook dat haar alcoholpercentage vier keer hoger lag dan de maximale limiet in het Britse verkeer.

O’Riordan was het boegbeeld van The Cranberries. De Ierse band maakte vooral in de jaren negentig furore en scoorde hits als “Zombie”, “Just My Imagination” en “Linger”. De groep verkocht ruim veertig miljoen platen. O’Riordan scheidde in 2014 van Don Burton, de manager van Duran Duran en vader van haar drie kinderen.

Meer nieuws

België wil bijles geven belastingvrij maken

Redactie

Trump onder vuur over gesprek met Comey over Flynn

Redactie

Vista Groep ondertekent meerjarige contractverlenging met Global Super-Circuit – Cineworld

Redactie