Nederland Actueel
Luchtvaart

F-4 Phantom te zien op Vliegbasis Soesterberg

In het weekend van 25 & 26 augustus vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats bij het Nationaal Militair Museum (NMM) en is de beroemde F-4 Phantom weer te zien op Vliegbasis Soesterberg.

Meer dan twintig bijzondere vliegtuigen worden tijdens de Luchtvaartdagen buiten opgesteld zodat het publiek ze van dichtbij kan bekijken. Hoogtepunt voor velen is de McDonnell Douglas F-4E Phantom: een iconische Amerikaanse jachtbommenwerper. In de periode 1969-1978 vlogen de Amerikanen van het 32nd Tactical Fighter Squadron ‘Wolfhounds’ vanaf Vliegbasis Soesterberg met de Phantom. Zij hadden als taak het beschermen van het Nederlandse luchtruim.

De Phantom van het NMM, in het kleurenschema van het 32nd squadron en met registratie ‘67-0275’, is een bijzonder toestel. Op de linker luchtinlaat van de motor is een rode ster geschilderd die herinnert aan het neerhalen van een Noord-Vietnamese MiG-21 tijdens de Vietnamoorlog.

Soesterberg Luchtvaartdagen 

Tijdens de Luchtvaartdagen toont het NMM haar volledige collectie vliegtuigen aan het publiek. Ook de vliegtuigen in het depot van het NMM, en in de nabijgelegen historische ‘Hangaar 8’ zijn te zien. Doorlopend zijn er zowel binnen als buiten leuke (kinder)activiteiten en nemen bezoekers plaats in een aantal cockpits en simulatoren. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Nationaal Militair Museum 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Londense luchthaven Gatwick verkocht aan Frans bouwconcern Vinci

Redactie

‘Turkish Airlines sluit ogen voor dierensmokkel’

Redactie

Corendon plaatst Boeing 747 in eigen hoteltuin

Redactie

Bijna 80 miljoen passagiers op Nederlandse luchthavens

Redactie

Duizenden reizigers in Europa getroffen door staking bij Ryanair

Redactie

Nederland stapt in alliantie voor betere positie luchtvaartpersoneel

Redactie