24 januari 2019 02:27
Nederland Actueel

ICT Nieuws

Google start bouw enorm datacenter in de Wieringermeer

MIDDENMEER – Internetgigant Google mag per direct gaan beginnen met de bouw van haar enorme serverpark op Agriport in de Wieringermeer. Op 28 mei j.l. heeft Hollands Kroon de aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Google en deze is per 19 december j.l. definitief geworden waardoor er geen belemmering meer is voor Google om te gaan bouwen

Het servercentrum van Google komt te liggen aan de Tussenweg 8 in de Wieringermeer en zal het tweede grote serverpark worden in Hollands Kroon, Microsoft heeft al een groot datacentrum op Agriport langs de A7.

Hollands Kroon zal tijdens de bouw er op toezien dat Google zich aan alle regels gaat houden, zo mag er tijdens de bouw grondwater worden ontrokken maar is er wel een meldplicht ingesteld en mag het ook niet langer duren dan 6 maanden. Gaat het langer duren dan 6 maanden dan moet Google hier weer een aparte vergunning voor aanvragen.

Op de plannen is tijdens de zes weken dat deze openbaar en voor iedereen te lezen waren maar 1 protest gekomen tegen de bouw van een 70KV transformatorstation. Het college is van mening dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid en dat de indiener die op ruim 1.3km van het complex woont niet ontvankelijk kan worden verklaard.

Wanneer Google daadwerkelijk gaat beginnen met de bouw van het datacentra is nog niet duidelijk, ook niet voor hoeveel mensen die een baan gaat opleveren.

Whatsapp ons voor tips op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@nederlandactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

Meer nieuws

Amsterdam op de vingers getikt vanwege bespieden hangjongeren

Redactie

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Redactie

Lufthansa en Mindtree faciliteren contextrelevante reisplanning met API-functionaliteit voor direct boeken

Redactie