Nederland Actueel
Eigen foto
Luchtvaart

KLM grondpersoneel: ‘piloteneisen asociaal’

SCHIPHOL – Het grondpersoneel van KLM is klaar met de de piloten en hun ‘absurde’ eisen en willen actie gaan voeren tegen deze piloteneisen. De piloten van KLM willen vanaf vandaag actie gaan voeren om zo hun eisen voor meer salaris en een lagere werkdruk kracht bij te zetten.

In een brief aan de directie van KLM en de pilotenbond VNV schrijft het grondpersoneel o.a. dat de piloten binnen KLM al de hoogst betaalde functies hebben en ze nu nog meer willen. De piloten zorgen voor een steeds verder oplopende onderling conflict tussen de piloten aan de ene kant en de rest van het personeel aan de andere kant.

De piloten kregen steeds meer salaris terwijl het overige personeel er niets bij krijgt om zo KLM weer gezond te krijgen en winst te gaan maken. Ook moest het personeel harder en meer met minder mensen gaan werken.

In de brief staat verder dat een piloot maar 760 vlieguren per jaar maakt en het grondpersoneel 1760 uur werkt, een piloot kan met zijn 56e met pensioen, grondpersoneel moet tot zijn 67e doorwerken, een piloot verdiend bij KLM al snel 2 tot 300.000 euro per jaar, een KLM-platoformmederwerker moet het doen met 33.000 euro per jaar.

Joost van Doesburg van de pilotenvakbond VNV reageert door te zeggen dat het grondpersoneel niet moet zeuren, “zij hebben geen opleiding van 150.000 euro af te betalen.”

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

‘Turkish Airlines sluit ogen voor dierensmokkel’

Redactie

Düsseldorf Airport: klaar voor de start met slimme sensortechnologie

Redactie

Corendon plaatst Boeing 747 in eigen hoteltuin

Redactie

Claimbureaus betwisten onafhankelijkheid Consumentenbond

Redactie

Bijna 80 miljoen passagiers op Nederlandse luchthavens

Redactie

NLR helpt Delftse studententeams éénpersoons vliegtoestel te maken

Redactie