Nederland Actueel
Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij
Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij
Eten en drinken nieuws

Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

Lieselotte Kruf (33) start per 1 september als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die per 1 september start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. De Dommelsche bierbrouwerij is met 190 werknemers één van de grootste brouwerijen van Nederland en een belangrijke werkgever in de regio Valkenswaard.

Lieselotte Kruf werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkt ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij. Ze wordt één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland. In de Dommelsche Bierbrouwerij worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. Het is de enige plek ter wereld waar Perfect Draft biervaatjes worden afgevuld, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd.

Kruf: “Ik ben enorm trots in september te starten in Dommelen. Wat me is opgevallen tijdens eerdere samenwerking met de brouwerij in Dommelen is de enorme passie en trots waarmee de 190 collega’s dagelijks onze bieren brouwen, verpakken en vervoeren. Qua water- en energiegebruik, recyclingspercentages en door biogas op te wekken uit afvalwater, wordt de brouwerij nu al internationaal gezien als duurzame koploper gezien in de brouwerijwereld. Mijn ambitie is de koploperspositie van de Dommelsche Bierbrouwerij verder uit te bouwen”.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality

Redactie

Omzet horeca stijgt 1,8 procent in vierde kwartaal

Redactie

Wijnbouw in Nederland licht gestegen

Redactie

Nationaal Bieronderzoek 2018: trend bewuster kiezen voor een bier

Redactie

World Beer Awards 2018: Bieren AB InBev winnen 25 medailles

Redactie

Eerste vrijgave Michter’s US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon in drie jaar

Redactie