24.6 C
Amsterdam
25 augustus 2019 21:09
Nederland Actueel

Martijn Koning (40) start per 1 mei 2019 bij Alliander als Chief Information Officer (CIO)
Martijn Koning (40) start per 1 mei 2019 bij Alliander als Chief Information Officer (CIO)
Economisch nieuws Financieel nieuws

Martijn Koning nieuwe CIO bij Alliander

Martijn Koning (40) start per 1 mei 2019 bij Alliander als Chief Information Officer (CIO). Koning vervulde de afgelopen jaren diverse managementfuncties op het snijvlak van Marketing, Sales, Customer Service, IT en Data.

Van 2013 tot 2015 was hij bij KPN verantwoordelijk voor de digitaliseringstrategie. De laatste jaren had Koning de leiding over de Data & Analytics organisatie van KPN. Koning volgt Mark Kempkes op die de rol van CIO sinds april 2018 op interim basis invult.

Ingrid Thijssen, CEO van Alliander: “Digitalisering is essentieel voor het netbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Het slim inzetten van technologie helpt ons om onze netten beter te managen, te onderhouden en uit te breiden en stelt onze klanten in staat om actief deel te nemen aan de energietransitie. Martijn Koning heeft de juiste ervaring en visie om hier verder richting aan te gaan geven. Ik ben dan ook erg blij dat hij voor Alliander heeft gekozen en kijk uit naar onze samenwerking.”

Whatsapp ons voor tips op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@nederlandactueel.nl

Reageer op dit onderwerp