Nederland Actueel
Foto: CBS / Nikki van Toor
Economisch nieuws Financieel nieuws

Meer faillissementen in maart

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Er zijn in maart 23 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. In januari en februari daalde het aantal faillissementen. De trend is afgelopen jaren redelijk vlak.

Trend afgelopen jaren redelijk vlak

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagengecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af. In maart steeg het aantal faillissementen, na in januari en februari gedaald te zijn.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 259 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 67.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Koole Terminals neemt Odfjell Terminals Rotterdam over

Redactie

Exportwaarde Nederlandse popmuziek boven de €200 miljoen

Redactie

Bijna 80 duizend werknemers uit buurlanden in 2016

Redactie

China investeert 4 keer meer in Europa dan Europa in China

Redactie

UnionPay introduceert dienst voor QR-code betalingen in Eurazië na forse stijging van kaartuitgifte

Redactie

Detailhandel zet ruim 4 procent meer om in maart

Redactie