Nederland Actueel
Economisch nieuws Financieel nieuws

Minder faillissementen afgelopen januari

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. Er zijn in januari 47 bedrijven minder failliet verklaard dan in december, meldt het CBS. In de drie voorafgaande maanden steeg het aantal faillissementen.

Trend onduidelijk

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna is het aantal faillissementen echter drie maanden op rij gestegen. In januari daalde het aantal failliet verklaarde bedrijven weer. De trend op korte termijn is onduidelijk.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 271 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Rente omhoog, lenen wordt duurder

Redactie

Kredietverzekeraar Euler Hermes waarschuwt voor crisis wereldhandel door importheffingen Trump

Redactie

Shell meest favoriete werkgever in 2018

Redactie

Job Cohen: “Steun voor SW-bedrijven is een kans om nu door te pakken

Redactie

Farmaceuten verschuiven winsten massaal naar belastingparadijzen

Redactie

Producentenvertrouwen neemt toe

Redactie