Nederland Actueel
Economisch nieuws Financieel nieuws

Minder faillissementen afgelopen januari

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. Er zijn in januari 47 bedrijven minder failliet verklaard dan in december, meldt het CBS. In de drie voorafgaande maanden steeg het aantal faillissementen.

Trend onduidelijk

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna is het aantal faillissementen echter drie maanden op rij gestegen. In januari daalde het aantal failliet verklaarde bedrijven weer. De trend op korte termijn is onduidelijk.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 271 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Verhoging minimumloon schaadt juist kwetsbare groep

Redactie

Aanstaande Brexit drukt stemming bedrijfsleven

Redactie

OHV Vermogensbeheer en Petrus Wealth Management bundelen hun krachten

Redactie

Producentenvertrouwen neemt iets toe

Redactie

Jaarcijfers brouwers: meer bier met minder alcohol

Redactie

Nederland heeft meer vertrouwen in mkb-ondernemer dan in rechter

Redactie