Nederland Actueel
Automotive

Noord-Nederland kan Europese waterstofhub worden

VNO-NCW en MKB-Nederland steunen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven de Noord-Nederlandse aanvraag van een Europese subsidie voor de verdere ontwikkeling van een waterstof ‘valley’. ‘Noord-Nederland kan dé groene waterstofhub van Noordwest-Europa worden’, aldus de ondernemingsorganisaties.

Volgend jaar van start

Het Europese programma Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH 2 JU) stelt in totaal 92 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe waterstofprojecten. Als de Noord-Nederlandse aanvraag wordt gehonoreerd, kan het project volgend jaar van start gaan. VNO-NCW en MKB-Nederland zien mogelijkheden om de huidige gasrotonde in het noorden om te bouwen tot een waterstofrotonde.

Verduurzaming

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan komen er meer middelen beschikbaar om de productie, distributie, opslag en toepassing van waterstof samen te brengen in het noorden. Met behulp van waterstof kan de industrie verder verduurzaamd worden. Momenteel wordt al gewerkt aan auto’s en openbaar vervoer op waterstof, de ontwikkeling van batterijen en verduurzaming van de chemie.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Berend Jan Hoekman tijdelijk opvolger Ronald Dubbelman als Managing Director bij Hyundai Motor Nederland

Redactie

Primeur tijdens de Nationale Oldtimerdag: Classic Super Cars in de schijnwerpers

Redactie

Levensduur auto met 2 jaar gestegen

Redactie

52% van de Europese transportbedrijven is dit jaar geïnspecteerd op rij- en rusttijden

Redactie

Eerste energieneutrale treinstation van Nederland komt in Delft

Redactie

Forse verschillen brandstofprijzen 12 populaire vakantielanden

Redactie