Nederland Actueel
Automotive

Noord-Nederland kan Europese waterstofhub worden

VNO-NCW en MKB-Nederland steunen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven de Noord-Nederlandse aanvraag van een Europese subsidie voor de verdere ontwikkeling van een waterstof ‘valley’. ‘Noord-Nederland kan dé groene waterstofhub van Noordwest-Europa worden’, aldus de ondernemingsorganisaties.

Volgend jaar van start

Het Europese programma Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH 2 JU) stelt in totaal 92 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe waterstofprojecten. Als de Noord-Nederlandse aanvraag wordt gehonoreerd, kan het project volgend jaar van start gaan. VNO-NCW en MKB-Nederland zien mogelijkheden om de huidige gasrotonde in het noorden om te bouwen tot een waterstofrotonde.

Verduurzaming

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan komen er meer middelen beschikbaar om de productie, distributie, opslag en toepassing van waterstof samen te brengen in het noorden. Met behulp van waterstof kan de industrie verder verduurzaamd worden. Momenteel wordt al gewerkt aan auto’s en openbaar vervoer op waterstof, de ontwikkeling van batterijen en verduurzaming van de chemie.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Fastned geeft nieuwe obligaties uit met 6% rente

Redactie

Porsche stopt met dieselmotoren

Redactie

Hyundai verkocht ook in februari de meeste elektrische auto’s.

Redactie

Een kwart van de Europeanen is nu bereid om de E-bike te gebruiken voor woon-werkverkeer

Redactie

Kabinet wil vanaf 1 oktober op meer plekken ‘groene’ benzine

Redactie

Helft van de jongeren wil stoppen met rijden onder invloed van drugs

Redactie