Nederland Actueel
Algemeen nieuws

Politie rolt drugslab in Philippine op

Philippine – Zaterdagmiddag is in een vrijstaande loods langs de Dijckmeesterweg een drugslab in aanbouw aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden.

Onlangs is bij de recherche informatie binnengekomen dat er in de loods mogelijk synthetische drugs is opgeslagen. Vervolgens is in de loods en de nabijgelegen woning een onderzoek ingesteld. In de loods is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden, waarvan bekend is dat deze gebruikt worden voor het maken van synthetische drugs. In een aparte opbouwruimte in het achterste gedeelte van de loods is men duidelijk voorbereidend bezig geweest om een drugslab te installeren. Deze is inmiddels ontmanteld.

Onderzoek in volle gang

De verdachte, een 58-jarige man uit Arnhem, is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het afgelopen jaar is er in Zeeuws Vlaanderen op verschillende plaatsen chemisch afval gedumpt waarvan aangenomen wordt dat deze afkomstig is van illegale drugs laboratoria. Door de recherche wordt onderzoek gedaan of er een relatie bestaat tussen deze dumpingen en de locatie in Philippine.

Melden helpt!

In 2018 zijn van 12 aangetroffen drugslabs in Zeeland-West-Brabant er 4 opgespoord dankzij anonieme meldingen. Melden helpt dus! Bij het vermoeden van een drugslab of andere criminele activiteiten bij u in de buurt kunt u altijd bellen met 0900 8844. Doet u dat liever anoniem? Bel dan met 0800 7000.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

80% Nederlanders niet gewezen op gevaren zon voor ogen

Redactie

Samenwerking politie en burgers heeft soms ongewenste effecten

Redactie

Eerste resultaten tekenscanner opvallend voor mens en dier

Redactie

Inwoner Den Haag aangehouden, man bood Nsimire onderdak tijdens haar vermissing

Redactie

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Redactie

Internationale Dag van het Gehoor

Redactie