Nederland Actueel
Automotive Verzekerings nieuws

Premie autoverzekering in Zuid-Holland het hoogst, in Groningen laagst

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Een daarvan is de postcode. De gemiddelde premiehoogte voor een autoverzekering is in Zuid-Holland het hoogst, en in Groningen het goedkoopst. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net 

In het onderzoek heeft goedkoopsteautoverzekering.nl premieberekeningen van verschillende postcodes met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn in de premiehoogte per postcode. De hoogste gemiddelde premie wordt betaald in Zuid-Holland, en de laagste gemiddelde premie in Groningen. Op de twee na hoogste plaats is Noord-Holland geëindigd.

Verzekeraars stemmen de premie vaak af op het risico dat de verzekeraar met zich meebrengt. De verzekeraar kan dan kijken naar de postcode of de wijk waarin de auto staat. Vaak is de premie in grote steden hoger, en dat verklaart waarom mensen in Zuid-Holland meer betalen dan de mensen in Groningen.

Dat er een verschil bestaat in premie per postcode is al langer bekend. Maar niet alleen per postcode bestaat een verschil. Ook per huisnummer kunnen er zelfs grote verschillen bestaan. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat mensen die een huisnummertoevoeging hebben meer betalen voor hun autoverzekering dan mensen die geen huisnummer toevoeging hebben.

Gegevens van het onderzoek zijn te vinden op https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Genomineerden bekend voor Private Leaseauto van het Jaar

Redactie

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe brandstof 90% CO2-reductie

Redactie

Strafblad? Dubbel gestraft met een torenhoge autoverzekeringspremie

Redactie

Flitsmeister verhoogt verkeersveiligheid door informatie matrixborden

Redactie

Meer dan 50 debuten bevestigd voor 2018 AutoMobility LA

Redactie

Chicks love Diks – al 70 jaar autoverhuur door Diks en dun

Redactie