Nederland Actueel
Algemeen nieuws

Regen brengt geen verbetering: Maatregelen tegen droogte blijven van kracht

De maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten vanmorgen bekend gemaakt. De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering.

Het aantal meldingen van blauwalg, botulisme en vissterfte neemt toe. Zwemmers moeten oppassen. De aanvoer van water via de rivieren blijft onvoldoende om zonder de huidige maatregelen het zoute water terug te dringen. Het grondwaterpeil verschilt per regio. Vooral op de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van Nederland is het grondwaterpeil zeer laag.

IJsselmeerpeil gestegen
In de regio rond het IJsselmeer is het afgelopen weekend veel regen gevallen. Het IJsselmeerpeil is gestegen. Door de regen in het gebied hebben de waterschappen nu minder water nodig uit het IJsselmeer. De verwachting is dat het peil van het IJsselmeer en Markermeer over een aantal dagen weer zal dalen, maar minder snel dan eerder werd ingeschat.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Detalhandel, politie en OM delen informatie tegen georganiseerde misdaad

Redactie

Waterschappen extra alert bij eerst storm van 2019

Redactie

Waterschappen investeren meer door klimaatverandering

Redactie

Samenwerking politie en burgers heeft soms ongewenste effecten

Redactie

St. Antonius neemt allernieuwste hart-longmachine in gebruik

Redactie

6.000 planten en 7 aanhoudingen bij inval hennepplantage Maastricht

Redactie