Nederland Actueel
Algemeen nieuws

SEO Economisch Onderzoek: Ajax kampioen dankzij aankopen

Het aantrekken van Daley Blind en Dušan Tadić verschaft Ajax de grootste kans op de titel. Maar met het op de valreep aantrekken van Gutiérrez, Behich en Thomas heeft ook PSV zich in de positie van serieuze kanshebber gemanoeuvreerd. Beide clubs slaan dit seizoen een gat met de subtop en kunnen hun kansen op de titel vergroten door de eigen jeugd te laten doorstromen.

Al voor de start van het nieuwe voetbalseizoen werd Ajax door velen gezien als de titelfavoriet. Nu de transfermarkt is gesloten, kunnen we dit toetsen door een onderbouwde voorspelling te doen over de ranglijst aan het einde van het seizoen. In totaal investeerden de Nederlandse Eredivisieclubs de afgelopen transferperiode voor 83 miljoen euro in nieuwe spelers, en werd er voor 111 miljoen euro aan spelers verkocht.

Met een econometrische analyse schatten we of deze aankopen en het doorstromen van de eigen jeugd voor punten in de competitie zorgt en of de verwachting dat Ajax kampioen zal worden gerechtvaardigd is. De analyse levert een aantal duidelijke resultaten op.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Techniek Nederland wil milieubeweging en FNV terug aan de klimaattafel

Redactie

Trees for All zorgt voor nieuw bos in Nederland

Redactie

Nieuwe samenwerking tegen stropen van Afrikaanse olifanten

Redactie

Alsnog vergoeding voor oud-militair vanwege blootstelling aan chroom-6

Redactie

Twee Armeense kinderen uit Amersfoort mogen niet in Nederland blijven

Redactie

Jongeren slapen slecht door huiswerk, piekeren en mediagebruik

Redactie