18.7 C
Amsterdam
20 september 2018 23:21
Nederland Actueel

Algemeen nieuws

SEO Economisch Onderzoek: Ajax kampioen dankzij aankopen

Het aantrekken van Daley Blind en Dušan Tadić verschaft Ajax de grootste kans op de titel. Maar met het op de valreep aantrekken van Gutiérrez, Behich en Thomas heeft ook PSV zich in de positie van serieuze kanshebber gemanoeuvreerd. Beide clubs slaan dit seizoen een gat met de subtop en kunnen hun kansen op de titel vergroten door de eigen jeugd te laten doorstromen.

Al voor de start van het nieuwe voetbalseizoen werd Ajax door velen gezien als de titelfavoriet. Nu de transfermarkt is gesloten, kunnen we dit toetsen door een onderbouwde voorspelling te doen over de ranglijst aan het einde van het seizoen. In totaal investeerden de Nederlandse Eredivisieclubs de afgelopen transferperiode voor 83 miljoen euro in nieuwe spelers, en werd er voor 111 miljoen euro aan spelers verkocht.

Met een econometrische analyse schatten we of deze aankopen en het doorstromen van de eigen jeugd voor punten in de competitie zorgt en of de verwachting dat Ajax kampioen zal worden gerechtvaardigd is. De analyse levert een aantal duidelijke resultaten op.

Meer nieuws

Ontwikkelingsbudget Rutte III is een blamage

Redactie

Meer Museumkaarthouders gaan steeds vaker naar meer musea

Redactie

Spoor Hoekse Lijn mag worden verlengd

Redactie